Önerler Çağdaş Yaşam Özel Eğitim Uygulama Okulu II. Kademe
ÖNERLER ÇAĞDAŞ YAŞAM ÖZEL EĞİTİM UYGULAMA OKULU CUMHURİYET MAH. 562 SK. NO 2 MİDYAT / MARDİN

VİZYON

"Sevgi, saygı ve güven ortamında, " başarma azmi" ve "geleceği şekillendirme sorumluluğu " ile "mükemmel" e ulaşmak için çalışmak, sürekli gelişim içinde olmaktır. Okulumuzda eğitim-öğretim gören öğrencilerin evde, okulda ve toplumun diğer alanlarında mümkün olduğunda bağımsız işlerde bulunabilmelerini sağlayacak bilgi ve becerileri kazanabilmelerini sağlamak.

MİSYON

"Kendi Kendine Yetebilen Bireyler Yetiştiren Bir Okul Olmak." Okulumuzun misyonu için aşağıdaki maddeleri sıralayabiliriz; • Türk milli eğitimin temel amaçları ile özel eğitimin amaçları doğrultusunda bireylere eğitim ve öğretim vermek. • 1. ve 2. Kademe orta ağır zihinsel yetersizliği olan bireyler ile otizm özelliği gösteren bireylerin(orta ağır ), özel eğitim müfredatları çerçevesinde, akademik, sosyal, bilişsel, psikomotor, kişisel ve toplumsal becerilerde gelişmelerini sağlayarak bağımsızlığını elde edebilen bireyler haline gelmesini sağlamak. • Bir üst kademeye geçecek olan öğrencilerimizin ön koşul becerilerinin de olabildiğince geliştirilmesini sağlayarak üst kademeye hazır hale gelmelerini sağlamak. • Özel eğitime muhtaç bireylerin ailelerine gerekli danışmanlık hizmetlerini vermek. • Toplum ile özel eğitime muhtaç bireylerin bütünleşmesini sağlamak.

Öğretim Şekli :NORMAL ÖĞRETİM

NORMAL ÖĞRETİM

KALORİFERLİ

VAR

İLÇE MERKEZİNDE.İLE UZAKLIK 65 KM.